بلاگ نقره ای

موضوعات علمی، هنری، فرهنگی، سرگرمی و تفریحی

بلاگ نقره ای

موضوعات علمی، هنری، فرهنگی، سرگرمی و تفریحی

۱۴ مطلب در آبان ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

وبسایت فرادید: اگر راننده هستید و خودروی شخصی دارید، احتمالا یکی از دغدغه‌های شما این است که در فصل سرما چگونه باید از خودروی خود مراقبت کنید. با تغییر فصل و آمدن ماه‌های سرد سال، سیستم خودروی شما باید با شرایط آب‌وهوایی جدید هماهنگ شود تا بتواند بهتر عمل کند و دچار مشکل نشود. این امر نیازمند این است که شما به‌عنوان مالک خودرو، بازبینی کلی از وسیله نقلیه خود انجام دهید.

برای این کار نیاز به تخصص ندارید، فقط کافی است نکاتی که مربوط به مراقبت از خودرو در فصل سرماست را بدانید. توجه به این نکات شما را یاری می‌کند تا کمتر دچار دردسر و اذیت شوید. به همین منظور رعایت چند توصیه ضروری که در ادامه می‌خوانید، شما را از خطرات احتمالی در آینده دور و سلامت خودرو و سرنشینان آن را تضمین می‌کند.

کنترل روغن موتور

استفاده از روغن موتور مرغوب و متناسب با مکانیک خودرو یکی از عوامل بسیار مهم در کارکرد صحیح پیشرانه خودرو است. البته بهتر است با تغییر فصل، روغن موتور خودرو را نیز تعویض کنید. روغن موتور مثل خونی در رگ‌های پیشرانه خودرو است که باید دارای دو مشخصه کیفی باشد: نخست عددی که به‌عنوان گرانروی یا ویسکوزیته شناخته می‌شود، به میزان غلیظ یا رقیق‌بودن (مقاومت سیال در برابر لغزیدن و جاری‌شدن) روغن گفته می‌شود که برای مثال با اعدادی مثل ۳۰ ـ. ۵، ۴۰ ـ. ۱۰، ۵۰ ـ. ۲۰ و ... شناخته می‌شود. هرچه عدد بازه سمت راست بیشتر باشد، روغن غلیظ‌تر و در خودرو‌ها برای استفاده در فصول گرم مناسب‌تر است. برای مثال روغن ۴۰ ـ. ۱۰ از ۵۰ ـ. ۲۰ رقیق‌تر است. پس توصیه می‌شود در خودرو‌های قدیمی‌تر، در فصل سرما از روغن رقیق‌تر (مثل ۴۰ ـ. ۱۰) استفاده کنید. همچنین شاخصه بعدی روغن، میزان کیفیت آن است که با حروفی مثل SN، SL، SM و… شناسایی می‌شود که البته هر نوع روغن، بسته به فناوری پیشرانه خودرو استفاده می‌شود.

گرم‌کردن آرام خودرو پیش از حرکت

متاسفانه در بین عموم شایع شده است که در روز‌های سرد بعد از استارت‌زدن، موتور باید چند دقیقه به صورت درجا کار کند تا گرم شود. بهترین روش برای گرم‌کردن موتور این است که بعد از استارت باید آرام آرام شروع به حرکت کرده و از فشار‌های ناگهانی روی پدال گاز بپرهیزید، بعد از چند دقیقه حرکت با دنده سنگین و عادی‌شدن وضع موتور می‌توانید سرعت خود را افزایش دهید؛ با این روش اولا از اتلاف سوخت و آلودگی بی‌دلیل هوا جلوگیری می‌کنید، ثانیا انتقال دما در بخش‌های مختلف موتور بهتر انجام می‌پذیرد و ثالثا گیربکس و سیستم انتقال نیرو نیز توأمان با موتور بتدریج گرم و آماده استفاده می‌شود.

مراقبت از سلامت باتری

چگونه در فصل سرما پزشک خودروی خود باشیم

باتری یکی از بخش‌های خودرو است که هنگام کاهش دمای هوا احتمالا بیش از هر بخش یا قطعه دیگری دچار مشکل می‌شود؛ بنابراین به مراقبت بیشتری نیاز دارد. در دمای صفر درجه باتری تقریبا نیمی از قدرت خود را برای استارت خودرو از دست می‌دهد؛ بنابراین اگر قرار است که مثلا خودرو شما ۲۴ ساعت در هوای سرد باقی بماند، بهتر است آن را روشن کنید و به موتور اجازه دهید که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کار کند تا از شارژبودن باتری مطمئن شوید یا در هوای سردتر از مرگ آن جلوگیری کنید. با ضعیف‌شدن باتری خودرو، استارت‌زدن خودرو در فصل سرما با مشکل مواجه می‌شود و همچنین ممکن است باتری توان کافی برای استارت سر صبح که موتور کاملا سرد است را نداشته باشد. همچنین باتری خودرو اصولا بین سه تا چهار سال عمر مفید دارد و در صورت گذر از این مدت‌زمان ممکن است با مشکل مواجه شود؛ بنابراین لازم است سلامت باتری را مد نظر قرار دهید.

توجه به باد و فشار تایر‌ها

همان‌طور که می‌دانید، حجم باد داخل تایر با تغییر فصل کم و زیاد می‌شود. برای اینکه باد تایر‌های خودروی شما همیشه در وضع مناسبی قرار داشته باشد، باید تنظیم باد خودرو را به صورت دوره‌ای انجام دهید. پس پیش از هر چیز توصیه اکید ما به شما این است که باد تایر خودرو را متناسب با فصل سرما تنظیم کنید. تایر‌های خودرو حدود نیم‌کیلوگرم از هوای فشرده خود را از دست می‌دهد، بنابراین در زمستان باید مرتب آن‌ها را بررسی و در صورت نیاز بادشان را تنظیم کنید. تایر‌های کم‌باد بسیار خطرناک است و ممکن است که شما را با دردسر مواجه کند؛ بخصوص در هوای سرد یا هنگام بارندگی که خیابان‌ها و جاده‌ها لغزنده است، کارآیی ترمز‌های شما را کاهش می‌دهد و کنترل خودرو را دشوارتر می‌کند. همچنین اگر تایر‌های خودروی شما کم باد باشد، سوخت بیشتری مصرف می‌کند. تایر‌ها نقشی حیاتی در کنترل خودرو دارد؛ بنابراین نیازمند بررسی مداوم است.

استفاده از ضد یخ

چگونه در فصل سرما پزشک خودروی خود باشیم

یکی از ابتدایی‌ترین کار‌هایی که به‌عنوان دارندگان خودرو باید با شروع فصل سرما انجام بدهید، این است که از ضد یخ برای رادیاتور خودرو استفاده کنید. همچنین برای بالابردن کارایی آن، بهتر است هر دو سال یک‌بار مایع موجود در رادیاتور را کاملا تعویض کنید. پس اگر مدت زیادی است که از محتویات رادیاتور خودروی خود بی‌خبرید، بهتر است همین الان فکری به حال آن کنید. نسبت ترکیب ضد یخ با آب رادیاتور (ترجیحا آب مقطر و فاقد املاح) بسته به دمای هوا روی قوطی حاوی ضد یخ درج شده است، اما به‌طور کلی برای آب و هوای ایران معمولا ترکیب ٢٥ تا ٥٠ درصد ضد یخ با آب رادیاتور کافی خواهد بود.

کنترل چراغ‌های داخلی و خارجی

چراغ‌ها یکی از مهمترین بخش‌های خودرو است. چنانچه چراغ‌ها وظیفه خود را به خوبی ایفا نکند، می‌تواند باعث حوادث ناگوار شود. چراغ‌ها باید به نحوی تنظیم شود که دید مناسبی را در شب تأمین کند. تصور کنید به دلیل روشنایی کم یا تنظیم نادرست چراغ‌ها ناگهان با سطحی یخ‌زده مواجه شوید، در این صورت فرصتی برای واکنش مناسب ندارید و ممکن است کنترل خودرو به کاری دشوار بدل شود.

بازبینی یا تعویض برف‌پاک‌کن‌ها

چگونه در فصل سرما پزشک خودروی خود باشیم

برف‌پاک‌کن‌ها اگرچه قطعاتی ساده هستند، اما نقشی بسیار حیاتی دارند. تصور کنید در یک روز برفی یا بارانی درحال رانندگی در پشت خودرویی سنگین هستید. برف‌پاک‌کن‌های شما باید بتواند برف و باران و همچنین قطرات ریز و البته آلوده رهاشده از خودروی جلویی را از روی شیشه جلو پاک کند. معمولا هر ٦ ماه یک‌بار باید برف‌پاکن‌ها با نمونه‌های جدید تعویض شود. استفاده از محلول‌های شیشه‌شوی نیز می‌تواند به عملکرد برف‌پاک‌کن‌ها کمک کند. هنگامی که می‌خواهید تیغه‌های برف‌پاک‌کن را تعویض کنید، مراقب قسمت‌های لاستیکی و بخش فلزی تیغه باشید، چرا که با کمی بی‌دقتی این دو بخش دچار آسیب می‌شود و تیغه کاملا نو نیز چسبندگی خود را به سطح شیشه از دست می‌دهد.

معاینه فنی را از یاد نبرید

درست مثل سرزدن خودمان به پزشک، بد نیست گاه و بی‌گاه خودروی خود را نیز به متخصص آن بسپارید تا از سلامت تمامی اجزا اطمینان حاصل کنید. البته در صورت نیاز، خود شما هم می‌توانید دست به آچار برده و معاینه خودرو را انجام دهید؛ هر چند خوددرمانی چندان توصیه نمی‌شود. یک مکانیک خبره شما را از وضع سیستم‌ها و قطعات مختلف خودرو از قبیل: رادیاتور، ترمز و ... با خبر کرده و در همین حین به شما اطمینان می‌دهد که مایعات مختلف آن ازجمله ضد یخ، روغن ترمز، روغن موتور و… در سطح مناسبی است. همچنین بهتر این است که همیشه حداقل نیمی از باک خودرو را پر گذاشته تا مبادا لوله‌های انتقال سوخت یخ بزند و تعویض روغن پیش از زمستان نیز بد ایده‌ای نیست.

بررسی مایعات موتور

وقتی هوا سرد می‌شود، مایعات درون موتور خودرو فشرده می‌شود، بنابراین ممکن است به خوبی در قسمت‌های مختلف گردش نکند. پیش از شروع سفر روزانه‌تان، بهتر است چند دقیقه‌ای وقت بگذارید و مایعات خودرو از قبیل: روغن، ضد یخ، روغن هیدرولیک، روغن ترمز و روغن جعبه دنده را بررسی کنید و از وضع مناسب آن‌ها مطمئن شوید. همچنین نیاز است پیش از حرکت اجازه دهید خودرو ۱۰ دقیقه در حال در جا کار کند؛ این کار به گردش مایعات در همه قسمت‌ها کمک می‌کند. فراموش نکنید که مایع شیشه‌شور هم باید به اندازه در مخزن موجود باشد، زیرا هنگام بارندگی یا رانندگی در مسیر‌هایی که آب و برف بر سطح شیشه می‌نشیند، به آن نیاز پیدا می‌کنید.

توجه به سیستم ترمز

چگونه در فصل سرما پزشک خودروی خود باشیم

مجموعه ترمز یکی از حیاتی‌ترین سیستم‌های خودرو است. ایراد‌های کوچک در این مجموعه شاید در روز‌های آفتابی و جاده‌های خشک خود را نشان ندهد، اما در روز‌های برفی و مسیر‌های لغزنده می‌تواند باعث حادثه‌ای ناگوار برای شما شود؛ برای مثال چنانچه پدال به درستی تنظیم نشده باشد یا چرخ‌ها به اندازه نسبتا برابر نیروی ترمز را دریافت نکند، تعادل خودرو در مسیر‌های برفی با ترمزگیری از دست خواهد رفت.

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

وبسایت لست سکند: محاصره ۹۰۰ روزه‌ی لنینگراد (سن پترزبورگ) در طول جنگ جهانی دوم، یکی از محاصره‌های بزرگ و ترسناک در تاریخ عصر جدید است. نقشه‌ی هیتلر در این حمله این بود که تمام راه‌های تامین مواد غذایی به شهر را ببندد تا شهر ۲ میلیون نفری محاصره شده، تسلیم شود. هیتلر در سال ۱۹۴۱ گفته بود «لنینگراد باید از گرسنگی بمیرد».

هیتلر در دستیابی به هدف بزرگ خود ناکام ماند اما در این میان، اتفاقات جالب و غم انگیزی افتاد که یکی از آنها موضوع این مطلب است. داستان واقعی دانشمندانی که در این محاصره‌ی سخت با غذا احاطه شده بودند اما از گرسنگی مردند و دانشمندی که برای مبارزه با گرسنگی به زندان افتاد. همراه ما باشید تا باهم این ماجرای عجیب را مرور کنیم.

در زمستان سال‌های محاصره صدها هزار نفر از گرسنگی تلف شدند. مردم گرسنه برای این که زنده بمانند هر چیزی را می‌خوردند، حتی خاک اره! برخی از مردم در حال رفتن به سمت کیوسک‌های توزیع غذا در دمای منفی ۳۰ درجه لنینگراد جان می‌باختند.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

بعد از این که محاصره تنگ‌تر شد و انبارهای آذوقه بمباران شدند، گروهی از گیاه شناسان روسی در خزانه‌ی انیستیتوی صنعتی گیاهان واویلف با انبوهی از بذر و دانه‌ی گیاهان که قابل خوردن هم بودند مانده بودند. این مجموعه‌ی بزرگ شامل بذر نزدیک به ۲۰۰ هزار گونه مختلف گیاهی بود که می‌توان گفت یک چهارم آنها خوراکی بودند. گفته می‌شود که این مجموعه در آن زمان یکی از بزرگترین خزانه‌های تنوع ژنتیکی محصولات غذایی دنیا بوده است.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

در این انبار بزرگ انبوهی از برنج، گندم، انواع لوبیا، سیب زمینی و... بود که می‌توانست گیاه‌شناسان را سیر کند و آنها را در محاصره‌ی سخت، حفظ کند. اما دانشمندان چنین قصدی نداشتند و برخلاف آن، تصمیم به مراقبت از بذرهای گیاهان داشتند. آنها از این گنجینه در مقابل نازی‌ها و همینطور مردم گرسنه‌ای که همه‌ جا را برای غذا جستجو می‌کردند، محافظت کردند.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

این خزانه شامل ۱۶ اتاق بود که هیچ کس اجازه نداشت تنها در اتاق‌ها بماند. در حالی که همه گرسنه بودند و از سرما بر خود می‌لرزیدند، مراقبت از خزانه به صورت شیفت‌های ساعتی مشخص شده بود. وقتی که محاصره به روزهای سخت رسید، این دانشمندان یکی پس از دیگری از گرسنگی مردند اما یک دانه از این انبار خورده نشد. در ژانویه سال ۱۹۴۲، Alexander Stchukin یکی از دانشمندان درست روی میز کارش فوت کرد. دیمیتری ایوانف گیاه شناس، در هنگام نگهبانی از انباری که پر از برنج بود از گرسنگی مرد. در انتهای این محاصره یعنی بهار سال ۱۹۴۴، ۹ نفر از این دانشمندان از گرسنگی تلف شدند در حالی که همه می‌توانستند با خوردن دانه‌های موجود در انبار زنده بمانند.

امروزه بخش بزرگی از محصولات غذایی که تولید و مصرف می‌شود از دانه‌ها و بذرهایی به دست آمده است که دانشمندانی که گفته شد آنها را از خطرات حفظ کرده‌اند.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

شاید برای شما جالب باشد که بدانید سرنوشت نیکلای واویلف (Nikolai Vavilov) ژنتیکدان و گیاه‌شناس بنیانگذار مرکز واویلف هم چندان خوشایند نبود.

نیکلای واویلف کیست و چه کرد؟

گنجینه‌ای که دانشمندان روس برای حفاظت از آن، جان خود را از دست دادند نتیجه کارهای نیکلای واویلف بود. این گنجینه در نوع خود یکی از اولین‌ها و بزرگترین‌ها در دنیا بود. مرکز واویلف در سال ۱۹۲۶ توسط نیکلای واویلف ساخته شد که خود یکی از برترین گیاه‌شناسان روسیه و برجسته‌ترین کاشف گونه‌های گیاهی دنیا محسوب می‌شود. او بیش از هر انسان دیگری در طول تاریخ برای جمع‌آوری بذرها و دانه‌های انواع گونه‌های گیاهی تلاش کرد.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

واویلف جزو اولین افرادی بود که خطر انقراض گونه‌های گیاهی را درک کرد و نتایج فاجعه بار این خطر را در صنعت مواد غذایی و محیط زیست احساس کرد. نیکلای واویلف در روستایی فقیر به دنیا آمده بود و خود با کمبود غذا آشنا بود. او در سال‌های بین دو جنگ جهانی به ۵ قاره‌ی دنیا سفر کرد و با رفتن به ۶۴ کشور دنیا توانست مجموعه‌ی بزرگی از بذرهای گیاهی را جمع‌آوری کند. او می‌توانست به ۱۵ زبان دنیا صحبت کند تا با کشاورزان کشورهای مختلف ارتباط برقرار کند.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

بعد از یک دهه سفرهای کوتاه و بلند، نیکلای واویلف در نهایت انستیتوی صنعت گیاهی را در لنینگراد یا همان سن پترزبورگ امروزی ساخت.

زندانی شدن نیکلای واویلف

در حالی که نیکلای واویلف مشغول جمع آوری گونه‌های مختلف گیاهی بود تا تنوع گیاهان را برای نسل‌های بعدی حفظ کند و جلوی قحطی را بگیرد، یک بذرشناس نه چندان مشهور به نام تروفیم لیسنکو (Trofim Lysenko) نظریه‌های ضد مندلی را مطرح کرد و با حمایت حکومت شوروی اعلام کرد که تکنیک‌ تازه‌ای برای تحول صنعت کشاورزی برای نجات از قحطی را توسعه داده است. در واقع تکنیکی که او از آن حرف می‌زد، یعنی اعمال سرمای شدید برای این که گونه‌های گیاهی زودتر از موعد طبیعی شروع به گل‌دهی کنند در سال ۱۸۵۰ شناخته شده بود اما تولید محصولات غذایی بیشتر از این روش فقط برای یک بار جواب می‌داد نه آنطوری که لیسنکو می‌گفت تا چندین بار می‌شود این چرخه را تکرار کرد. او ادعا می‌کرد که در چرخه‌های بعدی کشت، این خاصیت بهاره‌سازی به ارث می‌رسد در حالی که این گونه نبود.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

در واقع او یک فرصت طلب سیاسی بود که توانست در آن وضعیت، حمایت بزرگی را از جانب استالین کسب کند. در حمایت از تئوری مطرح شده توسط این فرد، حکومت در حدود ۳۰۰۰ مخالفی که نظریه‌ی او را رد می‌کردند، زندانی، اخراج یا حتی اعدام کرد.

در سال ۱۹۴۰ وقتی که واویلف مشغول انجام کارهای خود در شرق روسیه بود توسط نیروهای کا‌ گ ‌ب بازداشت شد و برای مدت بیست سال در اردوگاه‌های شوروی محکوم به زندان شد. پس از گذشت سه سال از زندانی شدن و در حالی که مجبور بود کلم یخ زده و آرد کپک زده بخورد از دنیا رفت. دانشمندی که دنیا را از اهمیت تنوع گیاهی آگاه کرد و حدود ۵۰ سال از عمرش را برای پایان دادن به قحطی صرف کارهای تحقیقاتی کرد در نهایت خودش از گرسنگی مرد.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

حالا مرکز Pavlovsk Experimental Station یکی از بزرگترین مجموعه‌های بذر و مراکز تحقیقات گیاهی در دنیا است که میراث واویلف شناخته می‌شود و چندین کتاب درباره‌ی زندگی او نوشته شده است. با این که امروزه بیش از ۱۴۰۰ بانک بذر در دنیا وجود دارد اما ۹۰ درصد گونه‌های موجود در این مرکز در هیچ مجموعه‌ی دیگری وجود ندارد.

دانشمندانی که در انبار غذا از گرسنگی مردند!

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

خبرگزاری مهر: زمردی به ارزش حداقل ۲ میلیون پوند در معدن Kagem واقع در زامبیا کشف شده است. این جواهر ۵۶۵۵ قیراطی توسط یک جواهر شناس به نام دباپریا راشیت و ریچارد کاپتوا کشف شده است.

کشف سنگ زمرد ۵۶۵۵ قیراطی در زامبیا!

به گفته آنان این جواهر شفافیت خاصی دارد و طیف رنگ سبز آن بسیار ایده آل است. سنگ مذکور Inkalamu نام گرفته است.

کشف سنگ زمرد ۵۶۵۵ قیراطی در زامبیا!

هنوز مشخص نیست چه تعداد سنگ کوچک از این قطعه جواهر بریده می شود، اما به گفته متخصصان تعداد قطعاتی که از این سنگ به دست می آید، احتمالا رکورد خواهد شکست.

این جواهر ۵۶۵۵ قیراطی ماه آینده در سنگاپور به حراج گذاشته می شود.

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

روزنامه همشهری - یکتا فراهانی: تربیت هر فرد، محیطی که در آن رشد می‌کند و نوع فرهنگ حاکم بر آن تأثیر زیادی بر بزرگسالی و میزان اعتماد به‌نفس و همچنین عزت نفس او دارد. شاید والدین اگر می‌دانستند نوع نگاه و توجه آنها به تک‌تک فرزندانشان تا چه حد می‌تواند بر آنها تأثیر‌گذار باشد آگاهی بیشتری در این زمینه کسب می‌کردند.

«تو بزرگ‌تری ...کوتاه بیا...» ،«تو کو‌چک‌تری باید یاد بگیری...» و... هرگز نباید برای ختم دعوای بچه‌ها یکی را قربانی یا با کلام نامناسبی طرف دیگر را تحقیر کنیم... اما چطور می‌توانیم به‌گونه‌ای درست با فرزندانمان حرف بزنیم و رفتار کنیم تا هیچ‌یک نرنجد، اعتماد به نفسش را از دست ندهد و فکر نکند به اندازه کافی شایسته دوست داشته‌شدن نیست. در این خصوص با دکترسیدعلی قاسمی، روانشناس تربیتی صحبت کرده‌ایم.

فرق‌گذاشتن بین فرزندان چه آسیب‌هایی به‌دنبال دارد؟

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

خواص چای ترش

مجله صورتی ها: حتما شما نیز تا کنون نام چای ترش را شنیده‌اید؟ اما آیا این نوشیدنی را میل کرده‌اید؟ آیا می‌دانید خواص چای ترش چیست؟ فواید چای ترش از نظر سلامتی بسیار زیاد است مثلا نمی‌توان توانایی چای ترش برای درمان فشار خون بالا و کلسترول بالا، اختلال هاضمه و سیستم ایمنی، مشکلات التهابی و بیماری‌های کبد و نیز سرطان را جدی نگرفت.

هم چنین این نوشیدنی می‌تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و به کاهش تدریجی وزن کمک کند. همچنین سرشار از از ویتامین C، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است و به درمان فشار خون و اضطراب کمک می‌کند. در این مطلب از مجله بانوان و دخترانه صورتی‌ها قصد داریم در مورد خواص چای ترش مطالبی را بیان کنیم. همراه ما باشید تا با خواص شگفت‌انگیز چای ترش آشنا شویم.

خواص چای ترش: خاصیت‌های چای ترش برای سلامتی

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰
برترین‌ها - ترجمه از الهام مظفری: مغز یکی از پیچیده‌ترین و جالب‌ترین بخش‌های بدن انسان است که هرچند فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند، اما آنقدر عجیب هست که چیز‌هایی زیادی را درباره آن ندانید. در اینجا با حقایق عجیبی درباره ماده خاکستری‌تان آشنا می‌شود.
  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

خبرگزاری مهر: به گفته محققان مصرف مغزیجات آجیلی به عنوان میان وعده علاوه بر فواید متعدد موجب افزایش طول عمر می شود.

 طبق مطالعه جدید محققان خوردن ۲۰ گرم مغزیجات آجیلی در روز ریسک بیماری قلبی، سرطان و سایر بیماری ها را کاهش می دهد.

خوردن روزانه مغزیجاتی نظیر بادام زمینی، فندق، گردو و بادام می تواند ریسک بیماری قلبی عروق کرونر را تا حدود ۳۰ درصد، ریسک سرطان را تا ۱۵ درصد، و ریسک مرگ زودهنگام را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.

نتایج همچنین ارتباط خوردن مغزیجات آجیلی را با کاهش ریسک مرگ ناشی از بیماری تنفسی و دیابت نشان داده اند اما در حال حاضر داده های کمتری در مورد ارتباط این مغزیجات با این بیماری ها وجود دارد.

محققان به منظور دستیابی به این یافته ها، ۲۹ مطالعه منتشرشده از سراسر جهان را بررسی کردند. در مجموع شرکت کنندگان این مطالعه بالغ بر ۸۱۹ هزار نفر بودند.

«داگفین آیون»، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما دریافتیم کاهش مداومی در ریسک بروز بسیاری از بیماری های مختلف وجود دارد که نشانه قوی این موضوع است که رابطه اساسی و بنیادی بین مصرف مغزیجات آجیلی و نتایج متفاوت سلامت وجود دارد.»

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

تست شخصیت

برترین‌ها - ترجمه از الهام مظفری: بوییدن تیشرت یکی از راه‌های شناختن شخصیت فرد است، چون بوی عرق می‌تواند بگوید آیا آدم شادی هستید. اما بیایید از این روش ناخوشایند استفاده نکنیم. بهتر است ویژگی‌های پنهان شخصیت را با کمک حیوانات پیدا کنیم. در این مطلب به شما کمک می‌کنیم شخصیتتان را بهتر بشناسید. نگاهی به تصویر زیر بیندازید و بگویید اولین حیوانی که می‌بینید چیست؟
اولین چیزی که در تصویر زیر می‌بینید چیست؟

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

تصمیم گیری صحیح

وب‌سایت فرادید: همه ما چنین چیزی را تجربه کرده‌ایم: تصمیمی می‌گیریم که به نظر منطقی برسد. و پس از چند ثانیه، دقیقه یا روز به خود می‌گوییم "پیش خودت چی فکر می‌کردی؟ آیا این یک حماقت زودگذر بود؟ آیا حواسم پرت بود و در این شرایط تصمیم‌گیری کردم؟"

می‌دانیم که تصمیم درست و یا بهترین انتخابمان نبوده است، اما در آن لحظه آن تصمیم را گرفتیم و بعدها فهمیدیم تصمیم احمقانه‌ای بوده است. چرا؟

چرا افراد باهوش تصمیمات احمقانه می‌گیرند؟

  • وبگاه نقره
  • ۰
  • ۰

مجله دیجی کالا - یوسف اسفندیاری: حتی در دورانی که روزبه‌روز بهره‌گیری از سیستم‌های تشخیص چهره و حسگر اثر انگشت عادی‌تر می‌شود، همچنان برای انجام انواع و اقسام کارها تا حد زیادی از رمز عبورهای مختلف استفاده می‌کنیم. در حال حاضر قابلیت‌های مرورگرها، نرم‌افزارهای جداگانه و حتی سخت‌افزارهای تخصصی می‌توانند در افزایش امنیت رمز عبور کمک برسانند و بهتر است که از آن‌ها بهره ببریم.

۳ راهکار موثر برای افزایش امنیت رمز عبور

  • وبگاه نقره